sunnuntai 17. tammikuuta 2010

JIK - IFK

I fredags spelade IFK mot mitt lag, JIK. Jag själv var inte uttagen.

IFK hade i princip sitt bästa möjliga lag på plan. Alltså, Pekka påpekade att de spelare som ville vila skulle få vila. Så på det sättet hade man ett starkt lag på benen.

IFK rullade på boll riktigt bra och JIK fick jaga mestadels boll. JIK hade ett skott på mål under hela matchen.

Det stod 1-0 till IFK efter första halvleken. JIK hade svårt att hålla i boll, och alltid då man fick tag på den så slog man max tre passningar för att sedan tjonga iväg bollen. Det här berodde främst på att IFK alltid satt tre spelare och pressa på bollhållaren.

Det fungerade givetvis bra eftersom nivåskillnaden är enorm mellan ett Veikkausliiga-lag och ett Div 4-lag. IFK hade många lägen, men skärpan uteblev i första halvlek. JIK kämpade dock bra.

I andra halvlek fortsatte IFK med det fina passningsspelet, och man fortsatte att pressa. IFK utnyttjade kanterna otroligt bra. Petteri Forsell och Amos Ekhalie blixtrade till vid ett flertal tillfällen.

På tal om Forsell. Han kommer att bli jävligt bra i IFK. En liten spelare, som innehar kanske den bästa tekniken i IFK:s a-lag. Dessutom är han tvåfotad. IFK har hittat en guldklimp.

IFK drog ifrån i andra halvlek. 5-0 slutade matchen.

Mathias

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti